WhatsApp

Təklif al

Dəstəkxüsusi məhsullar
haqqında məlumat almaq üçün bizimlə əlaqə saxlayın.

Sulu Xəngəl

Azərbaycan mətbəxi – Sulu Xəngəl

Azərbaycan mətbəxinə aid olan məşhur xəngəlin bir neçə növü var. Bunlardan ən çox bişirilən süzmə xəngəldir, buna bəzən yarpaq xəngəl və ya sulu xəngəl də deyirlər.

Sulu xəngəl əsasən Bakı mətbəxinə məxsusdur və qış aylarında hazırlanır. “Sulu Xəngəl” mayasız xəmirdən hazırlanan yemək növüdür.

İsti şorba içmək hər zaman məsləhətlidir və bu səbəbdən “Sulu Xəngəl”ə soyuqdəymənin dərmanı da deyilir.

Tərkibi:

  • Mayasız xəngəl xəmiri
  • Soğan
  • Qurudulmuş nar
  • Turşu
  • Duz
  • Nanə qurusu
  • İstiot
  • Təbii dadvericilər

Bu məhsul sizə xoş ağız dadı, yüksək enerji və əhval-ruhiyyə bəxş edəcək.

Qida dəyəri (100 q):

  • Kalori: 138
  • Zülal: 4.5 q
  • Yağ: 2.1 q
  • Karbohidrat: 24 q

Mənşəyi: Azərbaycan

Hazırlanma qaydası:
Qabın içinə 300 ml qaynar su əlavə edib qarışdırın, qapağı bağlayın və 5 dəqiqə gözləyin.

Saxlama müddəti: 1 il
İstehsal tarixi: qablaşdırmanın üzərində göstərilmişdir.

Kampanyalarımızdan xəbərdar olmaq üçün qeydiyyatdan keçin E-BÜLLETEN