Azərbaycan mətbəxi – Sulu Xəngəl
Azərbaycan mətbəxinə aid olan məşhur xəngəlin bir neçə növü var. Bunlardan ən çox bişirilən süzmə xəngəldir, buna bəzən yarpaq xəngəl və ya sulu xəngəl də deyirlər.
Sulu xəngəl əsasən Bakı mətbəxinə məxsusdur və qış aylarında hazırlanır. “Sulu Xəngəl” mayasız xəmirdən hazırlanan yemək növüdür.
İsti şorba içmək hər zaman məsləhətlidir və bu səbəbdən “Sulu Xəngəl”ə soyuqdəymənin dərmanı da deyilir.
Tərkibi:
Bu məhsul sizə xoş ağız dadı, yüksək enerji və əhval-ruhiyyə bəxş edəcək.
Qida dəyəri (100 q):
Mənşəyi: Azərbaycan
Hazırlanma qaydası:
Qabın içinə 300 ml qaynar su əlavə edib qarışdırın, qapağı bağlayın və 5 dəqiqə gözləyin.
Saxlama müddəti: 1 il
İstehsal tarixi: qablaşdırmanın üzərində göstərilmişdir.