Azərbaycan mətbəxi – Əriştə Şorbası
Azərbaycan milli mətbəxinin əvəzolunmaz yeməklərindən biri də Əriştə şorbasıdır. Bu yemək mayasız xəmirdən hazırlanır.
Köhnə adət-ənənəyə görə, əriştə şorbası adətən səfərə çıxmazdan üç gün əvvəl bişirilərdi. İnanclara görə, bu yemək səyahətçiyə xeyir-bərəkət və xoşbəxtlik gətirərdi.
İsti şorba içmək hər zaman məsləhətlidir və bu səbəbdən əriştə şorbasına soyuqdəymənin dərmanı da deyilir.
Tərkibi:
Bu məhsul sizə xoş ağız dadı, yüksək enerji və əhval-ruhiyyə bəxş edəcək.
Qida dəyəri (100 q):
Mənşəyi: Azərbaycan
Hazırlanma qaydası:
Qabın içinə 300 ml qaynar su əlavə edib qarışdırın, qapağı bağlayın və 5 dəqiqə gözləyin.
Saxlama müddəti: 1 il
İstehsal tarixi: qablaşdırmanın üzərində göstərilmişdir.